MK IT Business Solutions

Reference

MK Group d.o.o.

mk group logo 200

MK Group je holding kompanija, jedan od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji u čijem se sastavu nalazi više od 35 povezanih preduzeća koja posluju u zemlji i inostranstvu. MK Group se bavi strateškim vođenjem poslovanja i korporativnim upravljanjem u oblastima poljoprivrede i poljoprivredne industrije, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologije, finansija i dr.

Implementirani moduli: MM, SD, FI, CO.


 

Sunoko d.o.o.

sunoko

Kompanija Sunoko, sa svoje četiri fabrike šećera u Vrbasu, Pećincima, Kovačici i Baču, je najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera. Sunoko snabdeva šećerom veliki deo domaće i inostrane prehrambene i konditorske industrije, veliki broj veletrgovina, kao i domaćinstva. Pored prodaje šećera, Sunoko prodaje i nusproizvode od šećerne repe, poput melase i repinog rezanca.

Implementirani moduli: MM, SD, FI, CO, ZREPA.

 


 

M&V Investment
MVI

Brokersko dilersko drustvo M&V Investments osnovano je 1995. godine. Osnovnu delatnost kompanije M&V Investments predstavlja posredovanje u poslovima sa hartijama od vrednosti i drugo finansijsko posredovanje.

U svom portfoliju ovo brokerdko društvo broji više od 70 hartija od vrednosti. M&V Investments spada u vodeće brokerske kuće na ovim prostorima i zauzima lidersku poziciju na tržištu kapitala već dugi niz godina.

Implementirani moduli: FI, CO.


 

MK Mountain Resort

Mk_mountain_resort

MK Mounatin Resort čine Grand Hotel & SPA ****, novootvoreni Family Hotel Angella ****, Apartmani Konaci-Sunčani vrhovi*** i restoran nacionalne kuhinje Zvrk. Svi objekti su smešteni u središtu turističkog centra i Nacionalng parka Kopaonik, na 1770m nadmorske visine. Kapacitet hotelskog kompleksa je 1.346 ležaja, što je polovina ukupnih kapaciteta na Kopaoniku.

Implementirani moduli: FI, CO.

 


 

Agrounija

Agrounija

A.D. Agrounija kao akcionarsko društvo bavi se poljoprivrednom proizvodnjom osnovnih ratarskih kulturana površini od 4.274 ha: pšenice, semenske pšenice, ječma, kukuruza, uljane repice, šećerne repe, soje, semenskog kukuruza. Svi proizvodi se skladište u silosima kapaciteta 32.000t i podnim skladištima kapaciteta 8.000 tona.Pored primarne proizvodnje AD „Agrounija“ poseduje i doradni centar za doradu semenske robe.

Implementirani moduli: MM, SD, FI, CO, VAGA, ZAGA.

Priča o uspehu – Agrounija

 


 

Labudnjača

Labudnjaca

Osnovna delatnost A.D. Labudnjače je poljoprivredna proizvodnja koja se obavlja na površini od 1500 ha, gde primarno mesto zauzima uzgajanje ratarskih kultura: kukuruz, pšenica, soja, šećerna repa i ječam. Društveno preduzeće “Labudnjača“iz Vajske osnovano je 1945.godine. Od svog osnivanja do danas, preduzeće je menjalo svoj naziv i organizacioni oblik. Labudnjača predstavlja poljoprivredno preduzeće u čijem sastavu se nalaze proizvodni sektori ratarstva i prerade ratarskih kultura. Preduzeće A.D. Labudnjača 2006. godine pristupa Holdingu MK Group.

Implementirani moduli: MM, SD, FI, CO, VAGA.

Priča o uspehu – Labudnjača

 


 

Đuro Strugar

DJS

Preduzeće „Đuro Strugar“ je akcionarsko društvo, čija je osnovna delatnost uzgajanje ratarskih kultura (pšenice, ječma, šećerne repe, soje, kukuruza, suncokreta, lucerke), povrtasrkih (konzumni grašak, kukuruz šećerac) i voćarskih kultura (jabuke i šljive). Pored navedenih, uzgajaju se i smenski usevi poput semenskog kukuruza, smenske soje, pšenice i ječma. Jedna od delatnosti ove kompanije jeste i pružanje usluga skladišenja žitarica.

Implementirani moduli: MM, SD, FI, CO, ZAGA.

Priča o uspehu – Đuro Strugar 

Granexport

Granexport

Granexport je preduzeće koje se bavi trgovinom kukuruza i ostalih žitarica i proizvodnjom i prodajom kukuruzno-mlinskih proizvoda. U vlasništvu Granexpotra nalazi se silos kapaciteta 50.000t koji je najveći utovarno-istovarni kapacitet za žitarice na Dunavu. Sedište A.D. Granexport je strateški locirano na veoma pogodnom mestu u Luci Dunav, u Pančevu, što pogoduje uspešnom obavljanju glavnih delatnosti, a to su trgovina, proizvodnja i usluge. Trgovina se obavlja u oblasti agro kompleksa (izvoz/uvoz, unutrašnji promet), promet kukuruza, pšenice, uljanih sačmi, komponenti za stočnu hranu, veštačkih đubriva.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, VAGA.

Priča o uspehu – Granexport

 


 

Žitobačka

Zito_Backa

Žito-Bačka d.o.o. se bavi proizvodnjom mlinskih proizvoda. Zapošljava 78 radnika. Osnovna delatnost akcionarskog društva je otkup, prerada i promet svih vrsta žitarica, a posebno pšenice. Sa skladišnim kapacitetima od 50.000 tona, Žito-Bačka spada u najveća skladišta u Srbiji. U finansiranju proizvodnje i otkupu poljoprivrednih proizvoda uspešno sarađuje sa više od trideset zemljoradničkih zadruga iz srca Bačke.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, VAGA.

Priča o uspehu – Žitobačka

 


 

Maksiprotein

Maxiprotein

Fabrika stočne hrane „MAXIPROTEIN“ A.D, Požega bavi se proizvodnjom i prodajom stočne hrane za goveda, ovce, svinju i živinu. U proizvodnom programu fabrike zastupljene su sve vrste koncentrata, a fabrika proizvodi i hranu po posebnim zahtevima kupaca. Pored stočne hrane, fabrika se bavi i prodajom kukuruza, kukuruznog stočnog brašna, pšeničnog stočnog brašna, repinog rezanca, suncokretove i sojine sačme.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD.

 


 

PS Global Seed d.o.o.

globalseed

Poslovni sistem Global seed je grupa koja u svom poslovanju objedinjuje pet kompanija čija je delatnost primarna poljoprivredna, biljna i stočarska proizvodnja, kao i prerada voća i povrća. Poljoprivredna proizvodnja se obavlja na ukupno 2.700 ha plodnog poljoprivrednog zemljišta, dok se na 40 ha zemljišta obavlja stočarska proizvodnja, tj. proizvodnja mleka.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD.

 


 

PP Budućnost a.d.

gsbuducnost

PP Budućnost a.d. Čurug je kompanija locirana u centralnom delu Vojvodine (nedaleko od Novog Sada, glavnog grada ove pokrajine) odnosno regionu Republike Srbije koji se odlikuje vrlo visokim potencijalom i resursima za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Osnovna delatnost ove kompanije je primarna poljoprivredna proizvodnja ratarskih i povrtarskih kultura kao i proizvodnja zelene stočne hrane. Proizvodnja se obavlja na 2491 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, ZAGA, VAGA.

 


 

Velvet farm doo

gsvelvet

Velvet farm doo, Čurug je kompanija locirana u centralnom delu Vojvodine, nedaleko od Novog Sada, u opštini Žabalj. Nastala je 2005. godine izdvajanjem postojeće radne jedinice Stočarstvo iz kompanije PP Budućnost a.d. iz Čuruga i do danas je u njen razvoj uloženo više od 6.000.000,00 evra. Osnovna delatnost kompanije je stočarska proizvodnja odnosno uzgoj visokokvalitetnih mlečnih krava Holstein frizijske rase i proizvodnja mleka. Kapacitet farme je 2.000 muznih grla.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, ZFARM.

 


 

Gospođinci doo

gsgospodjinci

Preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju Gospođinci doo je locirano u mestu Gospođinci u centralnom delu Vojvodine, regionu Republike Srbije koji se odlikuje vrlo visokim potencijalom i resursima za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Osnovna delatnost ove kompanije je primarna poljoprivredna proizvodnja ratarskih kultura kao i skladištenje žitarica. Kompanija ima u vlasništvu 375 hektara zemlje prve i druge klase zemlje, 200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u zakupu i silos sa sušarom za skladištenje ukupno 5.000 tona žitarica.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, VAGA.

 


 

Zdravo Organic d.o.o.

ZdravoOrganic

Osnovna delatnost preduzeća Zdravo Organic iz Selenče je proizvodnja kvalitetnih i zdravih sokova, kompota, džemova, zimnice, alkoholnih pića i ostalih proizvoda organskog porekla, koristeći najsavremenije tehnologije. U sklopu preduzeća je i hladnjača kapaciteta 3000t u kojoj je uveden najsavremeniji sistem za skladištenje i čuvanje sirovina, ULO sistem (ULO = ultra-low-oxygen).

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD, PP, ZAGA, VAGA.

 


 

MK Seeds doo

MK_Seeds_logo2

Kompanija MK Seeds je generalni distributer i uvoznik Dekalb hibrida kukuruza čiji je proizvođač renomirana svetska semenska kuća Monsanto. Dekalb je danas vodeći svetski brend u svim glavnim usevima sa fokusom na kukuruzu. Zahvaljujući svojoj vrhunskoj genetici Dekalb se deklariše kao najperspektivniji brend na svetskom tržištu. Pored prodaje i distribucije semena, kompanija MK Seeds pruža i konsultantske usluge i savetovanje poljoprivrednim proizvođačima o optimalnom načinu uzgajanja kukuruza.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD.

 


 

Farm CO-OP

Farm_CO-OP

FARM CO-OP je preduzeće iz Novog Sada koje se bavi trgovinom poljoprivrednim proizvodima i repromaterijalima potrebnim za poljoprivrednu proizvodnju.

Implementirani moduli: FI, CO, MM, SD.

 


 

FŠ "Donji Srem"

FS_Donji_Srem

Fabrika šećera „Donji Srem“ Pećinci, nalazi se u Donjem Sremu, 1.5 km južno od naselja Pećinci. Fabrika je privatizovana u oktobru 2002. godine, kada je postala deo MK Group i u tadašnjoj kampanji proizvodnja šečera iznosila je 23.619t šećera. Sada ova fabrika ima najveći dnevni preradni kapacitet i spada u najmodernije u regionu. Dnevno se u Pećincima preradi 8.000t šećerne repe čime je postignut kapacitet prerade petine godišnjeg roda repe u Srbiji. Na godišnjem nivou ova šećerana preradi oko 700.000t šećerne repe i proizvede blizu 100.000t šećera.

Implementirani moduli: FI, CO.

 


 

FŠ "Jedinstvo" Kovačica

FS_Jedinstvo

Fabrika šećera „Jedinstvo“ iz Kovačice nalazi se u Južnom Banatu, na pola puta između Pančeva i Zrenjanina. Fabrika je osnovana 1976. godine, a prva kampanja prerade šećerne repe je bila 1978. godine. Privatizovana je od strane MK Group u oktobru 2002. godine od kada je kapacitet sa 4.000t dnevno dostigao sadašnjih 6.500t. Time je i kapacitet godišnje proizvodnje šećera podignut sa 30.000 t na 50.000 t šećera. Do sada je u fabriku investirano 10 miliona evra.

Implementirani moduli: FI, CO, MM.

 


 

PD Vojvodina a.d.

PD_VOJVODINA

AD "Vojvodina" Novo Miloševo je poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi ratarskom proizvodnjom, skladištenjem i sušenjem primarnih poljoprivrenih kultura, organizovanjem kooperacije kako u oblasiti ratarske, tako i u oblasti stočarske proizvodnje.

Implementirani moduli: FI, CO.